Maatregelen rondom COVID-19

Sinds kort zijn er nieuwe regels rondom het behandelen van cliënten in de praktijk en aan huis. Het is namelijk weer mogelijk om behandelingen face to face in te plannen. Tijdens een logopedische behandeling werken we veel met diep ademhalen, pittig articuleren en bijvoorbeeld laag en luid spreken. Om het risico dat we elkaar besmetten zo klein mogelijk te houden, heeft het de voorkeur om afspraken op afstand te maken. Videobellen is dan een prima oplossing. Als een behandeling aan huis of op de praktijk toch noodzakelijk is, dan nemen we alle voorzorgsmaatregelen in acht. Tijdens een telefoongesprek bepalen we wat de beste oplossing is.

In de praktijk en wanneer ik bij u aan huis kom, neem ik de volgende regels in acht:

  • We geven elkaar geen hand
  • Voor en na de behandeling wassen we beiden onze handen
  • Desgewenst dragen u en ik een mondkapje
  • Eventueel gebruik ik een gezichtsbeschermer
  • U komt, kort van te voren, alleen naar de praktijk of uw partner wacht buiten
  • Hoest en nies in uw elleboog
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand
  • Bij griep of verkoudheid belt u af